Care Automatisering

Scheduling Solutions

Materiaalplanning

Een hoge leverbetrouwbaarheid was vroeger een belangrijke KPI. Tegenwoordig is 100% leverbetrouwbaarheid de norm. Voorraad aanleggen is hiervoor een oplossing maar wel een hele dure. U wilt uw voorraden graag zo laag mogelijk houden, maar voldoende om de productie niet te laten stilvallen en uw leveringen te kunnen garanderen. Materiaalplanning helpt u hierbij.

Materiaalplanning biedt een minimale voorraad en 100% leverbetrouwbaarheid

Met de Material Requirement Scheduler (MRS) ofwel materiaalplanning, kunt u uw grondstoffen, halffabricaten en eindproducten plannen. Aan de hand van Bill Of Materials (BOM) en het verbruik, wordt berekend welke grondstoffen en halffabricaten benodigd zijn, op welk moment en in welke hoeveelheid. Onze materiaalplanning software levert real time inzicht in uw materiaal verbruik en toont u middels waarschuwingen vroegtijdig waar mogelijke tekorten of overschotten gaan ontstaan. In tegenstelling tot uw MRP planning in ERP, wordt in de materiaalplanning wel rekening gehouden met eindige capaciteit van silo’s, buffers en magazijnen. Wijzigingen of verstoringen in de productie, leveringen die te laat komen en spoedorders worden vroegtijdig gesignaleerd en zijn zichtbaar voor uw planners en operators. Uw mensen worden ondersteund in de besluitvorming met alle mogelijke alternatieve scenario’s en de gevolgen op de rest van de planning.

Materiaalplanning ordergestuurd- of voorraadgestuurd plannen

In de praktijk zien we vaak een combinatie van make to stock (voorraadgestuurd) en make to order (ordergestuurd). Simpelweg omdat de levertijden veel te lang worden als alles op klantorder wordt geproduceerd. Om deze combinatie maximaal te ondersteunen werken de modules Materiaalplanning, Personeelsplanning en Orderplanning, van onze Planning Software optimaal samen.

Materiaalplanning  Materiaalplanning
Plannen in de keten

Een betrouwbare toelevering van uw grondstoffen is essentieel voor de voortgang van uw productie. Uw leverancier verantwoordelijk maken voor uw bulk grondstofvoorraden is een veelgehoorde oplossing. Uw leverancier heeft hiervoor inzicht nodig in uw verbruiken. Onze scheduling software is hiervoor uitermate geschikt. Het geeft uw leverancier inzicht in uw grondstofverbruiken, op basis van uw planning en werkelijke productievoortgang. Op basis van die informatie kan uw leverancier flexibel inspelen op uw behoefte en de leveringen niet te laat, niet te vroeg maar op tijd leveren.

Dankzij materiaalplanning met de Material Requirements Scheduler raakt u nooit meer ‘out of stock’ en voorkomt u tegelijkertijd te hoge voorraden. Uw materiaalbehoefte wordt optimaal afgestemd op uw verkoop en verbruik.